Bedankt dat je mijn website bezoekt. Ik vind het erg leuk dat je een kijkje komt nemen.

Deze pagina is bedoeld om jou als lezer een startpunt te bieden. Met alle artikelen en andere pagina’s op onderwijslessen.nl is het wellicht een uitdaging om datgene te vinden wat je zoekt.

Om de zoektocht te vergemakkelijken bied ik je hier onder een aantal suggesties zodat jij beter kunt bepalen waar je wilt beginnen.

De webshop

In mijn webshop deel ik een verzameling van al mijn lievelingsboeken, producten en online tools voor docenten (die tools zijn overigens allemaal gratis). Vaak geef ik er ook een korte toelichting bij, bijvoorbeeld over waar het boek over gaat en wat je er bij uitstek van kunt leren.

De blog

Dit is wat mij betreft het hart van mijn website. Persoonlijk vind ik dat de belangrijkste onderwijslessen te vinden zijn in verhalen uit de praktijk. Dat is immers waar het allemaal gebeurt. Voor zover dat gaat, heb ik hieronder mijn blogs per categorie gerangschikt, zodat je vrij snel kunt vinden wat je zoekt en waar je op dit moment behoefte aan hebt.

De beginnende docent
De eerste categorie is speciaal voor de collega die zijn of haar eerste stappen in het onderwijs zet. Handige tips om je als starter een duwtje in de rug te geven.

Onderwijsvisie (de mijne, welteverstaan 🙂 )
Hier gaat het om blogs waarin mijn visie op onderwijs heel duidelijk naar voren komt. Blogs waarmee ik je hoop te prikkelen om na te denken over wat jij belangrijk vindt in het onderwijs en in het werken met leerlingen.

Soms gaat het daarbij over ons onderwijs in de breedste zin van het woord en soms gebruik ik juist een hele concrete lessituatie om mijn punt over te brengen. De gemene deler is in ieder geval dat ik in deze blogs schrijf over dingen die mij raken en die ik bovenal belangrijk vind. Ik hoop dan ook dat ze zoveel mogelijk mensen bereiken.

Ik nodig je van harte uit om deze blogs eens op een rustig moment tot je te nemen. En maakt dat wat je leest iets in je los? Laat gerust een reactie achter en/of deel de tekst met collega’s. Veel leesplezier.

Didactiek
Binnen deze categorie gaat het om praktisch toepasbare tips, waarmee jij op didactisch gebied flink aan de weg kan timmeren en wellicht inspiratie op doet om jouw leerlingen op nieuwe manieren te laten leren.

Pedagogiek
Pedagogisch (tactvol) handelen is een niet te onderschatten vaardigheid voor iedere docent. Wat dit inhoudt verdient overigens een blog op zichzelf, maar laat ik voorop stellen dat we als docent een opvoedende taak hebben waarbij we leerlingen meer leren dan enkel de vakinhoud. En daarbij vormt het creëren van een goede relatie met jouw leerlingen een zeer belangrijke basis.

Diversen (o.a. gesprekken voeren, leren leren)

Voor het volledig overzicht van alle blogs verwijs ik je uiteraard naar de blog pagina.

Meer weten over mij?

Op de over mij pagina tref je meer informatie aan over mijzelf en deze website. Ik vertel er over mijn redenen om onderwijslessen.nl in het leven te roepen en, minstens net zo belangrijk, wat ik jou als docent te bieden heb.

Ik nodig je van harte uit om hier een kijkje te nemen.

Voor insiders…

Als docent barst ik van de ideeën om het de volgende keer nog weer beter te doen. Dat kan ook niet anders in zo’n dynamische, hectische omgeving waarin leerlingen constant (onbewust) feedback geven op mijn lessen en mij misschien wel meer leren dan omgekeerd. Om al die (gratis) inspiratie niet verloren te laten gaan, maak ik eigenlijk dagelijks notities. Soms over gebeurtenissen die zo ontzettend gaaf zijn dat ik er een nieuwe blog aan wijd. Soms is het eigenlijk net even te klein, te subtiel voor een blog, maar niettemin zeer bruikbaar voor mijn ontwikkeling als docent. Deze kleine tips deel ik dan op mijn instagram account (via de stories). Volg me daar dus gerust. En wil je op de hoogte zijn van al het nieuws op mijn websites, bijvoorbeeld nieuwe blogs of aankondigingen van workshops? Geef je hieronder dan op voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

aanmelden_pijl_onderwijslessen

>