onderwijslessen_beginhier_docent

Bedankt dat je mijn website bezoekt. Ik vind het erg leuk dat je een kijkje komt nemen.

Deze pagina is bedoeld om jou als lezer een startpunt te bieden. Met alle artikelen en andere pagina’s op onderwijslessen.nl is het wellicht een uitdaging om datgene te vinden wat je zoekt.

Om de zoektocht te vergemakkelijken bied ik je hier onder een aantal suggesties zodat jij beter kunt bepalen waar je wilt beginnen.

Blogs over de essentie van onderwijs

Hier gaat het om blogs waarin mijn visie op onderwijs heel duidelijk naar voren komt. Blogs waarmee ik je hoop te prikkelen om na te denken over wat jij belangrijk vindt in het onderwijs en in het werken met leerlingen.

Soms gaat het daarbij over ons onderwijs in de breedste zin van het woord en soms gebruik ik juist een hele concrete lessituatie om mijn punt over te brengen. De gemene deler is in ieder geval dat ik in deze blogs schrijf over dingen die mij raken, soms zelfs ontroeren en die ik bovenal belangrijk vind. Ik hoop dan ook dat ze zoveel mogelijk mensen bereiken.

Ik nodig je van harte uit om deze blogs eens op een rustig moment tot je te nemen. En maakt dat wat je leest iets in je los? Laat gerust een reactie achter en/of deel de tekst met collega’s. Veel leesplezier.

Zéér praktische blogs

Waar je bij sommige blogs wellicht iets meer tijd nodig hebt om erover na te denken en een en ander te laten landen, kun je met de informatie uit andere blogs direct tot actie overgaan. En dan bedoel ik ook echt iets kunnen toepassen tijdens je eerstvolgende les (of de eerstvolgende ouderavond). Laat ik er hier een aantal op een rijtje zetten:

En natuurlijk is dit maar een kleine selectie uit alle beschikbare blogs. Bekijk de blog pagina voor een overzicht van alle artikelen.

Meer weten over mij?

Op de over mij pagina tref je meer informatie aan over mijzelf en deze website. Ik vertel er over mijn redenen om onderwijslessen.nl in het leven te roepen, wat voor docent ik graag zou willen zijn (en hopelijk ook zoveel mogelijk ben!) en misschien nog wel belangrijker, wat ik jou als docent te bieden heb.

Ik nodig je van harte uit om hier een kijkje te nemen.

Voor insiders…

Als docent barst ik van de ideeën om het de volgende keer nog weer beter te doen. Dat kan ook niet anders in zo’n dynamische, hectische omgeving waarin leerlingen constant (onbewust) feedback geven op mijn lessen en mij misschien wel meer leren dan omgekeerd. Om al die (gratis) inspiratie niet verloren te laten gaan, maak ik eigenlijk dagelijks notities. Soms over gebeurtenissen die zo ontzettend gaaf zijn dat ik er een nieuwe blog aan wijd. Soms is het eigenlijk net even te klein, te subtiel voor een blog, maar niettemin zeer bruikbaar voor mijn ontwikkeling als docent. Deze kleine tips deel ik dan in kleinere kring, per e-mail. Iets voor de echte insiders dus. Wil jij daar ook onderdeel van zijn? Wil je een plekje bemachtigen op de eerste rang van mijn klaslokaal? Geef je hieronder dan op voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe blogs en alle andere tips en tricks.

aanmelden_pijl_onderwijslessen

>