Welkom! Ik ben Christiaan van Os…

…en wat ik je te bieden heb, vertel ik je hieronder. Voor het gemak heb ik een korte en een lange ‘over mij’ omschrijving voor je neergezet.

De korte omschrijving:

Ik help startende VO docenten bij het ontwikkelen van pedagogisch en didactisch meesterschap, zodat ze met een solide basis en vertrouwen voor de klas staan en elke uitdaging het hoofd kunnen bieden.

De langere omschrijving:

Ik wil jou helpen om (nog meer) de docent te worden die je graag wilt zijn, voor jou én je leerlingen. Uit ervaring weet ik heel goed dat het nog niet zo gemakkelijk is om in de hectiek van de schoolweek ruimte te vinden om je verder te ontwikkelen. Om even pas op de plaats te maken, even uit te zoomen, op adem te komen en te reflecteren op wat er allemaal in de klas heeft plaatsgevonden. En vervolgens te bepalen waar je aan zou willen werken om jouw docent skills naar het volgende level te brengen.

Daar komt nog eens boven dat je veel dingen (vooral de ‘soft’ skills) niet uit een boek of vanuit een college op de lerarenopleiding kunt leren. Dat biedt weliswaar een mooi vertrekpunt, maar de praktijk is zo gevarieerd en veelzijdig, dat je ogen, oren en vaardigheden te kort komt om dat allemaal het hoofd te bieden. En dat is natuurlijk helemaal oké. Rome is ook niet gebouwd in een dag. Toch is het dan wel fijn als jij online terecht kunt voor nieuwe bouwstenen, getest in de praktijk.

Onderwijslessen gaat verder waar de lerarenopleiding stopt.

Ik heb Onderwijslessen in het leven geroepen om:

  • zowel een aanvulling als verdieping te bieden op het curriculum op de lerarenopleiding
  • lessen uit de praktijk te delen, zowel vanuit pedagogisch als vanuit didactisch perspectief
  • gestructureerd en overzichtelijk materiaal aan te bieden waarvan ik zelf heb ervaren dat het werkt

Voor wie is Onderwijslessen

  • beginnende docenten in het VO
  • ervaren VO docenten die op zoek zijn naar de nieuwste inzichten op pedagogisch of didactisch vlak
  • iedereen met hart voor onderwijs

Hoe kan ik je helpen?

  • Inspirerende blogs, vaak gepaard met persoonlijke anekdotes
  • Dagelijkse tips op Instagram
  • Online cursussen

Voel jij je door bovenstaande aangesproken? Heb jij de behoefte om jouw docent skills naar een hoge niveau te tillen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief, dan mis je niks!

Mijn missie: jou als collega ondersteunen om nog meer de docent te worden die je graag wilt zijn.

Tot slot – Mijn CV in het kort

Ik ben eerstegraads bevoegd en heb mijn lerarenopleiding gevolgd aan de ILO (interfacultaire lerarenopleiding), onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2009 geef ik les in de vakken economie en bedrijfseconomie (voorheen M&O) in het voortgezet onderwijs. Ik ben voornamelijk te vinden in de bovenbouw van de havo en het vwo. Ook geef ik les binnen het tweetalig onderwijs (TTO). Momenteel werk ik alweer 8 jaar op het Mendelcollege te Haarlem.

Daarnaast ben ik internationaal gecertificeerd NLP trainer. Dit heeft me een veel bredere kijk gegeven op o.a. het handig inspelen op groepsdynamiek, het ontwikkelen en geven van meeslepende presentaties, het daarbij slim gebruik maken van taal (motiverende taalpatronen, leerzame metaforen) en nog veel meer.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten. Veel plezier op mijn website en ik wens je veel succes toe om (nog meer) de docent te worden die je graag wilt zijn.

Hartelijke groet,

Christiaan

>